Ghertoiul de la miezul noptii

O alta petrecere, chindie, bairam, chermeza si cum mai vreti voi sa-i spuneti – asta inseamna, practic, noaptea de Revelion. Insa, pentru ca are eticheta de “Noaptea Anului Nou”, “Noaptea dintre ani” sau mai poetic “Granita dintre ani” (o nebunie, ce mai), petrecerea capata greutate, are o miza. Pentru cei mai multi dintre noi, consumul de bauturi alcoolice trebuie foarte bine exploatat. “Trebuie sa beau, bai nene, ca uite incepe acuma anu nou si eu ce rahat fac? Uite, ala deja s-a facut muci. Pfoai! Tre’ sa trag tare.”

Si uite asa te ambitionezi si cand s-a dat deja prima artifica la miezul noptii tu cauti sa-i pupi pe gura pe toti flacaii din gasca ta, care se chinuesc sa aprinda o petarda la bricheta. Pe la 12.30 esti Capitan Planet si pari in ochii tuturor un betiv simpatic pentru ca ai o privire de bou dezorientat, iar pronuntia cuvantului “meticulozitate” este aproape imposibila. La 1.00 deja ai devenit enervant, nimeni nu se mai intelege cu tine. Lumea te ignora, iar tu urli cat te tine “unde dracu ati pus bei sticla mea?!”, desi e la tine-n mana si este aproape goala.

Jumatate de ora mai tarziu esti incapabil sa mai sustii pe umeri greutatea capului, iar prin fata ochilor iti trec bucatile de friptura mestecata-n graba cu cateva ore inainte. Manat de gandul “nu mai beau in viata mea”, iti cari kilogramele catre primul loc unde te poti refugia, intr-o pozitie care sa mai atenueze din senzatia de malaxor. Iata cum ai reusit, si de data asta, s-o mai pui de o amintire cu betii despre care sa le povestesti cunoscutilor in urmatoarele doua sau chiar trei saptamani. Deci, la multi ani!

You Might Also Like